21 лист. 2010 р.

Астрологічний портрет Тараса Григоровича Шевченко



Скласти гороскоп Тараса Шевченко є для мене честю.
В Україні постать Тараса Шевченко ідеалізували до міфу, якого сприймають, як казкового героя. А він був людиною, яка має свої слабкості, робить помилки, вчиться пізнавати світ. Є багато пліток, що до його особистого життя та політичних переконань, бо його слово до сих пір актуальне в Україні. Просто те проти чого він виступав змінило назву та колір. Якщо б я була режисером, я б створила про Тараса Шевченко художнє кіно, якщо була актором зіграла б його образ, якщо була б письменником написала б про нього роман. Але ніхто з наших режисерів, акторів, письменників нездатний поглинути його світ.
І я можу тільки рухатись по безкрайнім просторам зоряного неба та прислухатися до музики сфер, бо благодать дається кожному порівну, але кожний сприймає її в міру своїх здібностей.

3 коментарі:

  1. До дня народження Тараса Шевченка вирішила викласти гороскоп в РDF форматі. Тепер кожний бажаючий зможе закачать гороскоп Шевченка. Правдакажучи, планувалось ще редагування публікації. Але не сталось, як бажалось.

    Отже, перша книга буде в первозданній формі.
    https://sites.google.com/site/astrocykada/veliki-ukraienci-goroskopi/portret-tarasa-grigorovica

    ВідповістиВидалити
  2. Дуже цікавим є ваше дослідження і сама астро портрет класика.
    Мене цікавить тема як астрологія впливає на саму творчість, і на свідомість автора. Ви займаєтеся цим?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую за гарне запитання. Писати гороскопи, це дійсно творчість. У кожного астролога е свій підхід до цієї галузі в залежності від здібностей, що нагородили його зірки. В кожного він виходить по різному в одних більш поетичний а в других математичний, але всі повинні відштовхуватися від астрологічних показань. Що до свідомості то безперечно, такі факти, як національна ментальність має велике значення. На даному етапі моїх досліджень вважаю, що самий досконалий гороскоп повинний бути написаний астрологом того ж менталітету. Тому що наприклад українцю важко зрозуміти японця, чи португальця. Але хоч астрологічні знаки говорять однією мовою інтерпретації потребують коригувань. Ця тема мене дуже цікавить і я по можливості буду продовжувати писати.
      На новорічні свята планую публікувати новий гороскопа. Якщо цікавить слідкуйте.

      Видалити